Supporters Feyenoord en Celtic zamelen geld in voor goede doel

Supporters Feyenoord en Celtic zamelen geld in voor goede doel

Waar Feyenoord het afgelopen weekend speelde tegen FC Utrecht (doelpuntloos gelijkspel), reisde een groep Feyenoord-supporters af naar Schotland. De groep, van zo’n 120 Feyenoord-supporters, vertrok naar de Schotse plaats Glasgow om, samen met Celtic-supporters, geld in te zamelen onder het mom van 'Feyenoord & Celtic: Together in Friendship'. Het opgehaalde geld kwam ten goede aan de stichting Daniel den Hoed en The Kano Foundation.

"Het gehele weekend stond in het teken van het goede doel”, vertelt Felix, die meeging met de groep, tegenover FR12.nl. "Er werd geld ingezameld door de verkoop van sjaals en een charity-feest. De locatie van het feest was twee maal veranderd omdat supporters van Glasgow Rangers het feest wilden verstoren, maar alles ging uiteindelijk goed."

"Er heerste tijdens het gehele weekend een goede sfeer, hartstikke gezellig. Je sprak met iedereen, of diegene nou Schots of Nederlands was. Er was geen grimmige sfeer te bekennen”, vertelt de Feyenoord-supporter. "Het weekend werd vooraf ook opgepikt door de Schotse media en daardoor werd de politie ook ingelicht. Nadat we geland waren, moesten we meteen al onze persoonlijke gegevens opgeven aan de politie."

Ook bezocht de supporters-groep de wedstrijd Celtic tegen Aberdeen (4-0 winst voor Celtic). "We zaten met z’n allen in het vak boven de fanatieke aanhang van Celtic. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er door de stadionspeaker vertelt over de actie en werd speciaal voor ons 'Luv You more' van DJ Paul Elstak gedraaid, echt kicken. Na afloop van het weekend bedankte Celtic de Feyenoord-supporters ook via Twitter."

Beeld: Facebook Tif-2015

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties