Roep om ervaren coach: ''Feyenoord is de overtreffende trap''

Roep om ervaren coach: ''Feyenoord is de overtreffende trap''

De afgelopen dagen waren er veel voorstanders om Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst naar voren te schuiven als nieuwe hoofdtrainers. In de nieuwe Voetbal International klinkt echter een ander geluid. Ervaring is een voorwaarde om in De Kuip aan de slag te gaan.

Dat stelt onder andere Mario Been. ''Ervaring is dus gewoon een voorwaarde'', zegt de voormalig trainer. Been werkte bij Excelsior en NEC en maakte promotie en Europees voetbal mee. ''Maar heb ik ook meegemaakt dat het slecht ging en we ergens onderin bungelden. Zulke dingen móét je ervaren, want bij Feyenoord is vervolgens alles in de overtreffende trap'', vertelt de analist, die onrealistische verwachtingen als groot probleem aanstippelt bij Feyenoord.

Van Marwijk ziet graag een jongere trainer in De Kuip, maar beaamt dat enige ervaring een pré is. ''Als Fred Rutten zelf al zegt dat Feyenoord onvergelijkbaar is met PSV qua grootte van club en druk die erbij komt kijken, vertelt dat het hele verhaal. Feyenoord is hartstikke mooi, maar óók hartstikke moeilijk.'' De mislukte Pim Verbeek ondervond het. ''Het gaat om die periode dat je drie keer verliest, dat jij de beslissingen moet nemen, dat de pers bij jóú verhaal komt halen. Totaal niet te vergelijken met het assistentschap. Dan helpt het als je ervaring hebt, al hoeft het ook weer niet per se.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties