Gudde baalt: ''De link met racisme is heel teleurstellend''

Gudde baalt: ''De link met racisme is heel teleurstellend''

Eric Gudde baalt van de aanklacht die door de UEFA is ingediend tegen Feyenoord. Een aantal supporters van de club misdroeg zich tijdens de thuiswedstrijd tegen AS Roma (1-2 verlies) door voorwerpen op het veld te werpen. Onder andere een opblaasbare banaan belandde op het veld.

Gudde, de algemeen directeur van de Rotterdammers, baalt er enorm van dat Feyenoord racisme verweten wordt door de opblaasbare banaan. "We worden aangeklaagd voor het gooien van vuurwerk en aanstekers. Daarvan kunnen we moeilijk zeggen dat het niet waar is. Het tweede punt is dat de organisatie rond de wedstrijd onvoldoende was, omdat de mensen op de trappen stonden. Ook dat valt niet te ontkennen", keek Gudde in gesprek met het Algemeen Dagblad terug op de aanklacht van de UEFA.

Niet met elk punt is de algemeen directeur het echter eens. "Dat er bij punt drie een link met racisme is gelegd, dat is heel teleurstellend. De club Feyenoord is gelukkig nog nooit met racisme geassocieerd", aldus Gudde, die er naar eigen zeggen alles aan gedaan heeft om de UEFA te overtuigen van het feit dat de banaan deel is van een sfeeractie.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties