Jong Feyenoord doet niet mee aan nieuwe voetbalpiramide

Jong Feyenoord doet niet mee aan nieuwe voetbalpiramide

Feyenoord gaat niet met het beloftenelftal deelnemen aan de nieuwe voetbalpiramide. Dat zegt Martin van Geel op Radio 1. De KNVB wil vanaf het seizoen 2016/2017 een nieuwe Landelijke Divisie oprichten, waardoor er promotie- en degradatie-mogelijkheden zijn met de Jupiler League.

Feyenoord is echter niet van plan om deel te nemen aan dit nieuwe model. ''De nadelen zijn groter dan de voordelen'', oordeelde Van Geel. Naast Feyenoord zijn er nog 9 Eredivisieclubs die er geen heil in zien. Met deze clubs wil Feyenoord, naast de nieuw te vormen voetbalpiramide, een beloftencompetitie opzetten voor op de maandagavond.

Feyenoord zou ongeveer 600.000 euro aan kosten maken voor de Landelijke divisie en daarmee zouden de Rotterdammers in ieder geval in het eerste seizoen vooral spelen tegen Topklassers en tweede elftallen van de andere eredivisieploegen (excl. Ajax, PSV en FC Twente die al in de JL zitten).

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties