UEFA onderzoekt racisme, vuurwerk en organisatie Feyenoord

UEFA onderzoekt racisme, vuurwerk en organisatie Feyenoord

De UEFA behandelt alle wanordelijkheden in het duel tussen Feyenoord en AS Roma op 19 maart. Het voetbalorgaan doet onderzoek naar racisme, het afsteken/gooien van voorwerpen/vuurwerk (op het veld) en de mogelijke incompetente organisatie bij Feyenoord.

Algemeen directeur Eric Gudde sprak eerder al de verwachting uit dat de UEFA Feyenoord een flinke boete zal opleggen. Gudde denkt niet dat de Rotterdammers uitgesloten zullen worden van Europees voetbal of dat De Kuip één wedstrijd leeg moet blijven bij een volgend duel op het internationale podium.

Veel zal afhangen van de uitspraak rond het vermeende racisme. AS Roma-aanvaller Gervinho riep vandaag nog op tot actie tegen Feyenoord omdat een opblaasbanaan op het veld belandde. Het attribuut maakt in Rotterdam-Zuid echter deel uit van de actie 'bring back the bananas'. De opblaasbanaan is al sinds de jaren tachtig een veelgezien voorwerp in De Kuip. De UEFA heeft echter het laatste woord.

Overigens kijkt de UEFA ook naar het gedrag van Ljajic Adem. Hij wordt beschuldigd van het provoceren van het Legioen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties