''De kloof met Ajax en PSV is onoverbrugbaar, op dat vlak''

''De kloof met Ajax en PSV is onoverbrugbaar, op dat vlak''

Fred Rutten wilde zo snel mogelijk kampioen worden met Feyenoord, maar de financiële capaciteiten ontbreken bij de Rotterdammers. Dat draagt technisch directeur Martin van Geel aan als belangrijkste reden voor de definitieve breuk met trainer Fred Rutten op het persmoment vanmiddag in De Kuip.

Feyenoord klom onder Ronald Koeman uit een diep dal en Rutten was van plan om op korte termijn te oogsten. In de gesprekken over een nieuw contract kwam het verschil in inzicht aan het licht. "Men verwacht van Feyenoord meer en meer", legt Van Geel uit aan RTV Rijnmond. "Onze financiële mogelijkheden groeien daar niet helemaal naartoe."

"Deze club is volop in beweging, is stappen aan het maken, maar heeft bepaalde beperkingen. Dat was een reden voor Fred. Die zei dat de stap sneller gemaakt moest worden om kampioen van Nederland te worden. De kloof met Ajax en PSV is onoverbrugbaar, op dat vlak. Dat wil niet zeggen op sportief vlak, want die uitdaging gaan we vol aan."

Rutten had zijn selectie in september, ruim na het verstrijken van de transferdeadline, pas rond. "Het is een heel moeilijk begin geweest met elkaar. Dan verlies je vier, vijf hele goede spelers. We gingen snel na 1 september heel aanvaardbaar goed spelen. We overwinteren, worden groepswinnaar. We hebben op dit moment evenveel punten als vorig jaar, Met toch op acht posities andere spelers", maakt hij zijn trainer tot slot een compliment.

Lees ook: Rutten over beslissing: ''Onze visies komen niet overeen''
Lees ook: Van Geel eerlijk: ''Wij moeten besluit Rutten respecteren''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties