Feyenoord A1 met tien man ten onder tegen ADO Den Haag

Feyenoord A1 heeft zaterdagmiddag met 2-0 verloren van ADO Den Haag A1. De ploeg van trainer Roy Makaay moest vlak na rust met tien man verder en ondanks het opportunistische spel ging het duel toch verloren. Feyenoord B1 speelde het uitduel met Sparta B1 gelijk (1-1). Feyenoord B2 won van FC Twente B2 (3-1). Feyenoord C1 was te sterk voor VVV/Helmond Sport C1 (1-0), terwijl Feyenoord D1 met 3-1 te sterk was voor Brabant United D1. De wedstrijd van Feyenoord A2 tegen Almere City A1 werd afgelast.

FEYENOORD A1 KAN MET TIEN MAN NET NIET STUNTEN
Feyenoord A1 heeft zaterdagmiddag op het terrein van VDL in Maassluis met 2-0 verloren van ADO Den Haag A1. Breekpunt in de wedstrijd was een rode kaart voor doelman Tim van der Linden vlak na rust. Daarna deden de Rotterdammers er alles aan om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken, maar dat lukte uiteindelijk niet.

Feyenoord A1 hanteerde in de beginfase van de wedstrijd een te laag baltempo tegen een compact spelend ADO Den Haag A1. Gevolg was dat beide ploegen niet of nauwelijks kansen kregen op de openingstreffer. Na ruim twintig minuten viel dat eerste doelpunt van de middag alsnog. ADO schakelde razendsnel om en maakte de 0-1. Niet veel later kregen de bezoekers wederom een goede mogelijkheid om te scoren, maar die kans werd goed gepakt door doelman Tim van der Linden, die de geblesseerde Kamil Miazek verving.

In de rust deed Makaay een aantal omzettingen en mede daardoor kwam Feyenoord direct na rust goed uit de startblokken. Jari Schuurman kreeg meteen een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar stuitte op de Haagse doelman. 'We begonnen de tweede helft prima, het duurde alleen maar kort', baalde Makaay.

In de 56ste minuut moest zijn keeper het veld na een handsbal buiten het strafschopgebied verlaten. 'Dat was het kantelpunt', sprak Makaay. 'Daarna zijn we opportunistischer gaan spelen en hebben we aanvallend gewisseld.'

Ondanks dat Feyenoord met maar tien man op het veld stond, had ADO moeite met het aanvallende spel van de Rotterdammers. Juist toen Makaay nog een verdediger eraf haalde en een middenvelder in het veld bracht, viel echter de 0-2. Een verdwaald afstandsschot werd via een Feyenoord-been in het doel gewerkt. 'We hebben tot het einde gevochten en de laatste tien minuten nog goede kansen gehad', aldus Makaay.

Feyenoord A1 - ADO Den Haag A1 0-2
22' 0-1
77' 0-2

Opstelling Feyenoord A1: Van der Linden; Ulusoy (71' Hamer), Van der Meer (83' Van der Pijl), Verdonk, Gronsveld; Schuurman, Slabbekoorn (60' Van der Struis), Nieuwkoop; Idrissi, Herrmann (57' Hagendijk) en Van Eijk (55' Klooster).

FEYENOORD B1 GEEFT WINST IN SLOTFASE UIT HANDEN TEGEN SPARTA B1
Feyenoord B1 moest zaterdagmiddag op bezoek bij Sparta B1 een zure gelijkmaker slikken in blessuretijd. Net als afgelopen week tegen Ajax B1, toen de Amsterdammers in de slotfase twee doelpunten maakten, ging het ook nu weer in de laatste fase van de wedstrijd mis. 'Een domper', sprak Adriaanse.

In de eerste helft speelde Feyenoord B1 in balbezit redelijk tegen stadgenoot Sparta. De ploeg van trainer Cor Adriaanse had echter moeite in de omschakeling, als Sparta er snel uitkwam. Toch waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen door een doelpunt van Tahith Chong. Hij werd na een inworp goed vrijgespeeld en schoot raak (0-1). 'Op dat moment kwamen we verdiend op voorsprong', vond Adriaanse.

Feyenoord B1 had het na de pauze een stuk moeilijker. De ploeg uit Rotterdam-Zuid had wind tegen en Sparta zette ze goed vast. 'We moeten dan proberen te voetballen, maar we speelden te vaak de lange bal. Die komt dan telkens net zo hard weer terug', sprak Adriaanse.

Hoewel Feyenoord in de tweede helft geen kans meer had om de 0-2 te maken, hielden ze de voorsprong heel lang vast. In blessuretijd viel de gelijkmaker echter alsnog. 'Je hoopt dat je met drie punten weg kan komen, maar een gelijkspel is wel terecht', besloot Adriaanse.

Sparta B1 - Feyenoord B1 1-1
33' 0-1 Tahith Chong
80' 1-1

Opstelling Feyenoord B1: Bijlow; Elmensdorp, Hempenius, Knoester, Anez; Sinteur (71' Roffelsen), Chong, Smulder; Fernandes, Robertha (69' Tilborg) en Fagrach.

FEYENOORD B2 PAKT BROODNODIGE PUNTEN VAN FC TWENTE B2
Feyenoord B2 had de punten zaterdagmiddag hard nodig tegen FC Twente B2, als de ploeg tenminste nog mee wil doen om de bovenste plekken in de competitie. Dat besef was er bij de Rotterdammers. De ploeg van trainer Marcel Koning won met 3-1.

Feyenoord B2 begon aardig aan de wedstrijd. De thuisploeg had het veldoverwicht en kreeg ook een aantal kansen. Een beloning volgde echter niet, omdat de meeste schoten net naast gingen, of de doelman van Twente in de weg stond.

Na de rust hield Feyenoord het heft in handen en werden drie doelpunten gemaakt. Jordy Wehrmann (1-0) en Mohamed Choukoud (2-0 en 3-0) tekenden voor de Rotterdamse treffers. Niet veel later deden de bezoekers iets terug door de 3-1 te maken. 'Daarna werd het slordig bij ons en kregen zij nog wel wat kansjes', sprak Koning. 'We lieten wat steekjes vallen, maar gelukkig maakten zij het niet af.'

Bij Feyenoord B2 maakte Hidde van den Ende zijn rentree. De verdediger sukkelde met blessures, maar kon tegen FC Twente weer 65 minuten meedoen. 'Een mooi moment', vond Koning.

Feyenoord B2 - FC Twente B2 3-1
46' 1-0 Jordy Wehrmann
52' 2-0 Mohamed Choukoud
57' 3-0 Mohamed Choukoud
63' 3-1

Opstelling Feyenoord B2: Evora; Reith, Van den Ende (65' Bibuljica), Van Wetten, Malacia; Wehrmann, Van Mullem, De Roy van Zuydewijn (65' Reboe); Toure, Vente en Choukoud (72' Geertruida).

FEYENOORD C1 KLOPT VVV/HELMOND SPORT C1
Feyenoord C1 heeft zaterdagmiddag op Varkenoord een kleine overwinning behaald op VVV/Helmond Sport C1. De spelers van trainer Jeffrey Oost toonde vooral in de eerste helft bij vlagen hun voetballende kwaliteiten. 'Een dikverdiende overwinning', stelde Oost.

Feyenoord C1 wisselde goed aanvalsspel over de vleugels in de eerste helft af met slordige momenten. Het zorgde ervoor dat de Rotterdammers de overhand hadden, maar dat ze moesten waken voor de counter. Dat deed de thuisploeg goed, want VVV/Helmond kreeg maar één kans om te scoren.

De Rotterdammers hadden ook niet zo heel veel mogelijkheden om te scoren. De manier waarop de thuisploeg op voorsprong kwam, was dan ook opmerkelijk. Nelson Amadin schoot de bal uit een hoekschop in één keer in het doel. 'Een ouderwetse inswinger', zei Oost. 'De keeper raakte de bal nog wel aan, maar hij ging er in één keer in.'

De tweede helft was iets rommeliger. Toch waren er kansen voor Feyenoord, onder andere voor Delpiero Reboe die vrij voor de keeper naast schoot. 'Het veldspel was niet echt oogstrelend. Er werd vooral veel arbeid geleverd', aldus Oost.

Feyenoord C1 - VVV/Helmond Sport C1 1-0
31' 1-0 Nelson Amadin

Opstelling Feyenoord C1: Koorevaar; Loshi, Geertruida, De Kubber, Aslan; Kokcu, El Bouchataoui, Huijgen (64' Reemst); Reboe, Kalentjev (48' Van Ewijk) en Amadin.

FEYENOORD D1 WINT GEFLATTEERD VAN BRABANT UNITED D1
Feyenoord D1 heeft zaterdagmorgen een geflatteerde overwinning behaald op Brabant United D1. De ploeg van trainer Gaston Taument was gelijkwaardig aan de Brabanders, maar was uiterst effectief. 'De 2-1 en 3-1 vielen op het goede moment', vond Taument.

Feyenoord D1 had in de openingsfase al een paar mogelijkheden om 1-0 op het scorebord te zetten. 'We begonnen aardig', sprak Taument. Het duurde tot de tiende minuut voor de 1-0 daadwerkelijk viel. Noah Naujoks profiteerde van miscommunicatie in de defensie van Brabant United en kon de bal precies voor de doelman van de bezoekers in het doel koppen.

Vervolgens speelde de thuisploeg slordig. 'Zij waren feller en wij gingen mee in hun tempo', reageerde Taument. 'De tweede helft hebben we eigenlijk niet echt meer gevoetbald.' Toch kreeg Feyenoord genoeg kansen en daarvan werden er twee benut. Tiago Cukur scoorde net na de gelijkmaker van Brabant United de 2-1 en Noah Naujoks was met zijn tweede van de dag verantwoordelijk voor de 3-1. 'Een gelijkspel was terecht geweest, maar hier kunnen we verder mee', aldus Taument.

Feyenoord D1 - Brabant United D1 3-1
10' 1-0 Noah Naujoks
40' 1-1
43' 2-1 Tiago Cukur
55' 3-1 Noah Naujoks

Opstelling Feyenoord D1: Van der Last; Papendrecht, Zitman, Brugman, Esajas; Troost, Omgba, Naujoks; Lopes Oliveira (42' Kasius), Cukur, Deurloo (42' Van der Zeeuw).