''Feyenoord kan niet om capabele Van Gastel heen''

''Feyenoord kan niet om capabele Van Gastel heen''

Feyenoord moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer, nu Fred Rutten De Kuip na één jaar gaat verlaten. Volgens NOS-commentator Arno Vermeulen kunnen de Rotterdammers niet om Jean-Paul van Gastel heen.

De oud-speler is jarenlang actief geweest als jeugdtrainer bij Feyenoord en zit sinds 2011 als assistent op de bank. "Het is volkomen logisch dat Feyenoord nu met Van Gastel gaat praten", stelt Vermeulen. "Financieel zijn er nu eenmaal weinig mogelijkheden. Van Gastel is capabel, heeft de ambitie en is financieel ook te behappen."

"Bovendien kent hij de jeugdteams, waar Feyenoord het de komende jaren toch van moet hebben. Hij heeft met Ronald Koeman gewerkt en met Rutten. Vorig seizoen kwam volgens technisch directeur Martin van Geel nog te vroeg. Maar we zijn nu weer een jaar verder. Feyenoord moet ook wel met Van Gastel praten, anders heeft het voor hem geen zin meer om nog langer als kroonprins in De Kuip te blijven."

Van Marwijk redelijk kansloos

Ook andere namen zingen sinds het aangekondigde vertrek van Rutten rond in De Kuip. Zoals Bert van Marwijk, die al twee keer eerder Feyenoord-trainer was. "Dat lijkt me redelijk kansloos", aldus Vermeulen. "Hij is gewend om met grote budgetten te werken."

Tips voor Feyenoord

Vermeulen heeft nog wel twee tips voor Feyenoord, mocht het met Van Gastel mislopen. "Ik ben erg gecharmeerd van Jurgen Streppel. Het is heel knap wat hij momenteel bij Willem II doet en het is een 'character' die goed in De Kuip zou passen. En als Feyenoord het toch dicht bij huis zoekt, is Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen een optie. Hij werkt stoïcijns en laat zijn ploeg goed spelen met beperkte middelen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties