El Ahmadi kijkt terug: ''We kunnen trots zijn op Europees jaar''

El Ahmadi kijkt terug: ''We kunnen trots zijn op Europees jaar''

Karim El Ahmadi is trots op wat Feyenoord dit seizoen in Europees verband heeft laten zien. De middenvelder baalt van de uitschakeling door AS Roma, maar heeft al met al wel een goed gevoel over het Europese avontuur van dit voetbaljaar.

"We hebben goed gestreden tegen AS Roma. Toen we met tien man speelden, waren we zelfs beter. Maar over het geheel gezien was AS Roma sterker", zegt El Ahmadi op het digitale thuis van de UEFA. "De late tegentreffer in de eerste helft, dat was een cruciaal moment. We wilden met een 0-0 stand de rust ingaan, dan zouden we langer 'in de wedstrijd blijven'. Helaas lukte het ons niet."

"In tegenstelling tot het eerste duel, zette Roma ons nu vroeg onder druk", vervolgt El Ahmadi zijn verhaal. "Ze lieten het ons niet toe om ons eigen spel te spelen, dat maakte het verschil vandaag. We kunnen trots zijn op het feit dat we goed voetbal hebben gespeeld in verschillende Europese wedstrijden dit seizoen, tegen een aantal grote tegenstanders. We hebben laten zien dat we dit niveau aan kunnen."

De focus kan na de uitschakeling in Europa nu volledig op de Eredivisie. Daar moet Feyenoord een nieuw Europees avontuur zien af te dwingen. Zondag staat voor de Rotterdammers een uitwedstrijd bij FC Utrecht op het programma.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties