Gudde schrijft 'indrukwekkende' brief naar directie AS Roma

Gudde schrijft 'indrukwekkende' brief naar directie AS Roma

Algemeen directeur Eric Gudde heeft een 'indrukwekkende' brief geschreven naar de directie en James Pallotta, de Amerikaanse eigenaar van AS Roma. Daarin verklaart Gudde hoeveel schaamte hij voelt 'bij het gedrag van landgenoten in uw prachtige stad Rome'. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

Gudde verklaart ook waarom hij geen 'sorry' wil zeggen. ''Als een ervaren profvoetbalclub met een grote reputatie hopen wij dat u begrip kunt opbrengen voor het feit dat het bijna onmogelijk is voor ons om de verantwoordelijkheid te nemen voor mensen die op geen enkele manier verbonden zijn aan de club.''

Een deel van de opgepakte mensen in Rome zou een stadionverbod hebben. "Mensen met een stadionverbod horen niet bij Feyenoord. Veel relschoppers waren helemaal niet bekend bij ons”, schrijft Gudde verder. "Het is een groep lieden die helemaal niet naar voetbalwedstrijden gaat. Als voetbalclub willen wij niets met deze mensen te maken hebben. Maar de acties van deze lieden vinden we wel degelijk een absolute schande.”

UPDATE 11:02 | AS Roma bespreekt brief Feyenoord woensdag (VI)
Ondanks de rellen die vorige week plaatsvonden in Roma, is de relatie tussen AS Roma en Feyenoord niet verslechterd. Dat laat de Italiaanse club vandaag weten. Feyenoord stuurde Roma een brief als reactie op de onlusten. De Italiaanse club laat weten deze ontvangen te hebben. De vice-kampioen van de Serie A laat weten dat de inhoud van de brief morgen intern besproken wordt en dat de onderlinge relatie tussen beide clubs nog altijd vriendschappelijk is.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties