Schade aan fontein in Rome niet meer dan 2000 euro

Schade aan fontein in Rome niet meer dan 2000 euro

In aanloop naar de wedstrijd AS Roma - Feyenoord richtten rellende fans vernielingen aan in de binnenstad van Rome. Volgens burgemeester Marino is er onuitwisbare schade vastgesteld aan de Barcaccia-fontein. De totale schade die de 'fans' hebben aangericht, zou in de miljoenen lopen.

Volgens voormalig staatssecretaris van Cultuur Vittorio Sgarbi is dat overdreven. In de Italiaanse krant Corriere della Sera zegt hij dat de schade aan de fontein wel meevalt. Over de beschadigingen zegt Sgarbi: "Die zijn zo te herstellen. Het herstel kost hooguit 2000 euro. Dat betaal ik wel."

Vandaag verschijnen er diverse foto's op het internet waaruit blijkt dat er weinig tot geen schade is aan de fontein in Rome. Geenstijl schrijft op haar website het volgende. "Italië roept schande en betalen voor zijn pas gerenoveerde Fontana della Barcaccia. Nederland huilt zomaar mee, maar stop onmiddellijk met 't jammeren en collecteren. Een en ander lijkt schromelijk overdreven bij nader inzien."

Schade aan fontein in Rome niet meer dan 2000 euro

FOTO: Patrick Verbaan (FeyenoordFotoPagina.nl)

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties