Feyenoord Museum vertegenwoordigt Zuid tijdens Museumnacht010

Feyenoord Museum vertegenwoordigt Zuid tijdens Museumnacht010

Als enige museum in Rotterdam Zuid doet het Feyenoord Museum ook dit jaar mee aan de Museumnacht010. Het clubmuseum is één van de 25 Rotterdamse musea en culturele instellingen die op zaterdag 7 maart van acht uur ‘s avonds tot middernacht de deuren opent. In het Feyenoord Museum krijgen bezoekers een bijzondere rondleiding.

De rondleiding aan de monumentale Olympiazijde voert langs kunstwerken die tijdens de bouw van het stadion in 1936 zijn aangebracht. Ook zijn er kunstwerken te bewonderen die later geschonken zijn, bijvoorbeeld na gedenkwaardige overwinningen van Feyenoord. Na afloop van de rondleiding kunnen de bezoekers borrelen in het Feyenoord Museum.

Feyenoord is verheugd dat het traditierijke event ook dit jaar weer doorgang vindt. Het leek er even op dat de Museumnacht voor het eerst in dertien jaar niet door zou gaan. De Stichting Rotterdamse Museumnacht zag onvoldoende mogelijkheden om het evenement te organiseren. Bij de deelnemende culturele instellingen bleef echter groot draagvlak bestaan voor een brede Rotterdamse Museumnacht. Zij besloten het daarom zelf te organiseren.

De opzet van de Museumnacht is dit jaar wel anders dan voorgaande jaren. Zo is er dit keer geen overkoepelend thema. ‘We gaan deze editie terug naar de kern; we laten zien wat we in Rotterdam aan kunst en cultuur in huis hebben', vertelt Ruud Visschedijk, directeur van het Nederlands Fotomuseum, namens de deelnemers die in totaal meer dan 65 tentoonstellingen, muziekoptredens, performances, ontmoetingen met kunstenaars en rondleidingen organiseren.

Alle deelnemende instellingen zijn op 7 maart van acht uur ‘s avonds tot middernacht geopend. Met gratis vervoer kan het publiek alle instellingen bezoeken. Bekijk meer informatie op de website van Museumnacht010.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties