Van Hanegem schaamt zich voor politici en twijfelt aan De Kuip

Van Hanegem schaamt zich voor politici en twijfelt aan De Kuip

Willem van Hanegem vindt het walgelijk dat alle politici met hun vinger naar Feyenoord wijzen na de ongeregeldheden in Rome. ''Waar halen ze het lef vandaan?'', schrijft De Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad.

''Die hebben na negen maanden nog steeds de daders van het neergehaalde vliegtuig niet kunnen achterhalen. Ga daar nou eens echt werk van maken. Ook Timmermans, de oud-minister, zei zich te schamen voor de gebeurtenissen in Rome. Dat komt goed uit, wij schamen ons ook voor hem.''

Van Hanegem vindt het jammer dat alle verhalen in de media maar van één kant komen. ''Ik heb veel mensen gesproken die er bij waren. Ze vertelden me onder meer dat de politie ook op vrouwen en kinderen insloeg. Dat was in een steeg waar de supporters naartoe werden gedreven. Het had, zo verzekerden ze mij, niet veel gescheeld of er waren daar mensen vertrapt en dood gedrukt.''

Sportief gezien heeft de clubicoon niet veel vertrouwen richtig donderdag. ''Die Gervinho had er makkelijk nog twee kunnen maken en ook later in de tweede helft kregen ze nog een paar grote mogelijkheden. Dat moeten we niet vergeten. Het wordt dus nog heel lastig.'' Of een kolkende Kuip beslissend kan zijn betwijfelt Van Hanegem. ''Een derby tegen Lazio is misschien wel tien keer heftiger dan een wedstrijd in De Kuip.'' .

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties