Gudde met 'zeer dubbel gevoel' huiswaarts

Gudde met 'zeer dubbel gevoel' huiswaarts

Eric Gudde is vrijdagmiddag met een 'zeer dubbel gevoel' teruggekeerd uit Rome. Enerzijds was er sprake van trots vanwege de goede sportieve prestatie van de selectie waarmee hij terugvloog naar Rotterdam. Anderzijds voelde de algemeen directeur van Feyenoord afschuw over een groep relschoppers die, in tegenstelling tot de echte supporters, 'blijkbaar met heel andere intenties dan de club te steunen' naar Rome waren gekomen. En die zich in het centrum van de historische stad ernstig hebben misdragen.

Gudde sprak in dat kader van 'volslagen verwerpelijk gedrag van een stelletje hersenlozen waar Feyenoord volledig afstand van neemt en dat iedere normaal denkende Nederlander met afschuw vervult.' Het wangedrag voorafgaand aan de wedstrijd tegen AS Roma stond volgens Gudde in schril contrast met het fraaie resultaat (1-1), dat de selectie in het Stadio Olimpico boekte voor een met bijna 6000 Feyenoord-supporters gevuld 'uit-vak'. Een vak waarin iedereen zich voorbeeldig gedroeg en dat voor een ongekende ambiance zorgde.

'Op hoe zij zich hebben gemanifesteerd in het stadion en het team hebben gesteund mag de club trots zijn’, stelt Gudde. 'Dat er in het kielzog van clubs mensen meereizen met kennelijk heel andere bedoelingen dan om hun ploeg te steunen, is natuurlijk te triest voor woorden. Echter, dit is geen probleem dat de clubs kunnen oplossen. Wij zijn verantwoordelijk voor hoe mensen zich in het stadion gedragen. Aan het goed organiseren van alles in het stadion hebben we wekenlang keihard gewerkt en dat is ook vlekkeloos verlopen. Dat neemt niet weg dat ik - vanwege wat er voorafgaand aan de wedstrijd en buiten Feyenoords verantwoordelijkheid heeft plaatsgevonden - als Nederlander en voetballiefhebber Italië vandaag ook met een gevoel van schaamte heb verlaten.'

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties