Kazim: ''Het legioen was ongelofelijk, ze bleven maar zingen''

Colin Kazim-Richards tekende donderdagavond in Stadio Olimpico voor zijn eerste Europese doelpunt in dienst van Feyenoord en had daar geen beter moment voor kunnen uitkiezen. De spits stond tien minuten na rust precies op de goede plek toen een kopbal van Lex Immers terugkwam van de paal en kon vervolgens binnen tikken, waarmee hij verantwoordelijk was voor het belangrijke Europese uitdoelpunt van de Rotterdammers.

Nadat Kazim-Richards de bal tegen het net had geschoten, aarzelde hij geen moment en haastte hij zich naar het bezoekersvak, dat dankzij duizenden uitzinnige Feyenoord-supporters bijna uit zijn voegen barstte. ‘Als er zoveel supporters zijn meegereisd, is er voor een speler niets mooiers dan een doelpunt met hen te vieren’, grijnsde de doelpuntenmaker na afloop in de mixed-zone van het stadion.’ Dat geeft een geweldig gevoel. Het legioen was vandaag ongelofelijk, ze bleven maar zingen. Daarom is dit resultaat uiteindelijk ook voor hen prachtig.’

Feyenoord dankte de goede uitgangspositie (1-1) voor de return van komende week in De Kuip vooral aan een uitstekende tweede helft. ‘Voor rust toonden we misschien teveel respect voor de tegenstander’, vond Kazim-Richards. ‘Dat is ook niet zo gek, want daar loopt een aantal heel grote namen in het elftal. Toch realiseerden we ons dat er wat te halen viel en dat hebben we in de tweede helft ook laten zien. We hebben karakter getoond.’

Hoewel Feyenoord aankomende zondag eerst nog de belangrijke competitiewedstrijd speelt tegen Excelsior, keek Kazim-Richards stiekem al even vooruit naar de return in Rotterdam. ‘Hier zorgden 5.000 meegereisde fans al voor een fantastische sfeer, dat zal volgende week met 50.000 man alleen meer beter worden. Ik kijk er naar uit en heb er vertrouwen in dat we ook dan iets kunnen neerzetten tegen Roma.’