Ploeg Fred Rutten zakt eens te meer weg na winterstop

Ploeg Fred Rutten zakt eens te meer weg na winterstop

Feyenoord is geen schim meer van de ploeg die het vóór de winterstop was. Toen kregen de Rotterdammers nog de complimenten door het fantastische combinatiespel, zaterdagavond kon het elftal van trainer Fred Rutten amper het spel maken tegen Heracles Almelo.

Daarmee lijkt een club van Rutten opnieuw in te zakken na de winterstop. De Telegraaf drukt die trend vandaag in cijfers uit. In totaal coachte Rutten 283 duels in de eredivisie bij vier Nederlandse clubs. Voor de winterstop haalde hij een gemiddelde van 1,96 punt per wedstrijd, na de winterstop 1,73. Bij Feyenoord heeft hij door het verlies in Almelo zijn eigen diepterecord van gemiddeld 1,67 punt na de winterstop geëvenaard.

Langzaam heersen er dan ook steeds meer twijfels of Rutten wel de juiste man is voor Feyenoord. Tegen Heracles wisselde hij Jean-Paul Boëtius in plaats van Jens Toornstra, waardoor alle creativiteit direct uit de ploeg was. Het inbrengen van Mitchell Te Vrede leidde bovendien tot 'trechtervoetbal' en de spits bewees eens te meer dat hij moeilijk samen kan spelen met Colin Kazim-Richards, het duo loopt meer elkaar in de weg dan dat het kansen creëert.

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties