Parma geeft Feyenoord het goede voorbeeld in Rome

Parma geeft Feyenoord het goede voorbeeld in Rome

Vier dagen vóór de thuiswedstrijd tegen Feyenoord heeft AS Roma verzuimd de voorsprong op nummer drie Napoli te vergroten tot zeven punten. Op eigen veld kwam de nummer twee van Italië niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Parma.

Tijdens het duel met Parma bleek dat de 2-1 overwinning van vorige week op Cagliari allerminst een voorbode bleek van betere tijden voor Roma. Vóór de zege op Sardinië hadden de Giallorossi immers al vier keer op rij gelijkgespeeld in de Serie A. Ook in aanloop naar de Europa League-wedstrijd tegen Feyenoord moest de ploeg van trainer Rudi Garcia genoegen nemen met een punt.

Roma miste weliswaar de door griep gevelde Miralem Pjanic en Francesco Totti en geblesseerde spelers als Maicon, Víctor Ibarbo, Juan Iturbe en Kevin Strootman, maar een thuiswedstrijd tegen Parma mocht op voorhand toch geen problemen opleveren. De financieel geplaagde hekkensluiter verloor vijf van de zes wedstrijden in 2015, maar hield stand in Rome.

Ondanks basisplaatsen van de van de Afrika Cup teruggekeerde Seydou Doumbia en Gervinho bleef Parma overeind in Stadio Olimpico. Doumbia verzuimde in de slotfase een voorzet van Daniele Verde achter Parma-doelman Antonio Mirante te tikken, terwijl Ashley Cole van dichtbij de lat raakte en ook nog over schoot. Het biedt hoop voor Feyenoord, dat zaterdag met 2-0 verloor van Heracles Almelo.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties