Clasie uitgeleerd: ''Geloof mij, hij kan echt mee bij Barcelona''

Clasie uitgeleerd: ''Geloof mij, hij kan echt mee bij Barcelona''

Jordy Clasie (23) is de eredivisie ontgroeid. De aanvoerder van Feyenoord verwacht dit jaar zijn tweede kindje en dat lijkt de enige hoop om hem nog één jaar in Nederland te aanschouwen. Clasie is uitgeleerd en als hij zich verder door wil ontwikkelen moet hij vertrekken.

Dat is de conclusie uit een enquête van Voetbal International onder diverse (oud-)voetballers en –trainers. ‘’Vorig jaar was hij al uitgeleerd, joh, toen was hij al ontiegelijk goed. Nu is Jordy helemaal de beste’’, vertelt Ruben Schaken. ‘’Hij is gemaakt voor het korte spel in Spanje. Geloof mij als ik zeg dat hij echt meekan bij Barcelona.’’

De aanvaller, die in januari uit De Kuip vertrok, krijgt bijval. ‘’Ik heb al eens gezegd dat hij bij Barcelona zou kunnen spelen. Het gaat erom dat je voetbal ziét, dat je oplossingen herkent. Dan kun je overal spelen’’, aldus Willem van Hanegem. ‘’Als je hem toch ziet na afloop van Ajax-uit…De woede, teleurstelling, weer geen kampioen. Die bezetenheid… Ik vond het een van de mooiste interviews die ik heb gezien.’’

Ook Southampton en Arsenal worden door andere analisten genoemd als goede clubs voor Clasie. Over zijn kwaliteiten is men eensgezind. ‘’Hij is echt voor niets en niemand bang, schuwt geen duel en verovert ook nog ballen’’, stelt Mario Been. Aad de Mos ziet Clasie de top halen. ‘’Zijn plafond ligt heel hoog, ook omdat hij qua karakter iets heeft van de oude generatie.’’ Andere lofuitingen zijn: hij denkt vooruit, herkent de momenten, leest het spel, is zó compleet en Clasie heeft gewoon meersterlijke kwaliteiten.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties