Kongolo kent 'mentor' Kuyt al: ''Heb veel van hem geleerd''

Kongolo kent 'mentor' Kuyt al: ''Heb veel van hem geleerd''

Terence Kongolo was een van de 'rookies' die minuten mocht maken op het WK in Brazilië. De verdediger van Feyenoord liep er soms onwennig bij, maar begon al snel zijn draai te vinden. Dirk Kuyt speelde daarin een belangrijke rol. Als een soort mentor van de groep, ontfermde hij zich over de jonkies voor wie alles nieuw was.

„Ik heb veel van hem geleerd”, aldus Kongolo in Metro. „Bijvoorbeeld hoe ik verdedigend moet staan en ik me moet oriënteren in het veld. Hij heeft veel dingen meegemaakt, zo'n speler kan iemand als mij alles leren. Ook al is hij van oorsprong een aanvaller. Hij gaf vaak aanwijzingen als 'korter dekken' en 'kijk beter om je heen'. Daarom was hij belangrijk voor mij en de rest van de selectie.”

„Als hij komt is het mooi”, zegt Kongolo. „Als hij niet komt, hebben wij altijd nog Kazim. En verder hebben we genoeg andere jongens die veel ervaring hebben. Binnen de groep hebben we het er niet veel over, we houden ons liever bezig met de wedstrijden. Of ik Kuyt een berichtje gaat sturen dat hij bij Feyenoord moet tekenen? Nee, ik heb geen contact met hem.”

Colin Kazim-Richards, die er mogelijk een concurrent bij krijgt, maakt zich geen zorgen. ''Het heeft geen enkele zin om me zorgen te maken over wie er wel of niet komt. Toen ik in Turkije speelde hoorde ik elk jaar dat Ronaldinho zou komen, dat soort verhalen zijn er altijd rond grote clubs. En als hij daadwerkelijk komt is dat nu eenmaal de richting waarvoor de club kiest, zo gaat dat nu eenmaal. Ik heb vertrouwen in mezelf en misschien kunnen we wel samen spelen.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties