''Luik-spandoek in De Kuip onmogelijk''

''Luik-spandoek in De Kuip onmogelijk''

'De fans van Standard Luik lieten zich afgelopen weekend van hun duisterste kant zien. Kan zoiets ook in Nederland gebeuren? Niet op zo’n grote schaal, zeggen de clubs. Kleine spandoeken zorgen juist voor de grootste problemen in de Nederlandse voetbalstadions.

''Onze supporters steken doorgaans veel tijd en energie in het maken van de doeken”, zegt Raymond Salomon van Feyenoord tegen Metro. „Om teleurstellingen te voorkomen zorgen we ervoor dat we hier vroeg bij betrokken worden. Zo kunnen we niet alleen de ideeën toetsen aan de richtlijnen, maar ook faciliteren bij de voorbereidingen en het uitrollen van het spandoek in het stadion.

''Een goed voorbeeld hiervan is het spandoek bij Feyenoord-Sevilla. Voor dat ontwerp hebben we in een vroegtijdig stadium akkoord kunnen krijgen bij de UEFA en als club er ook een financiële bijdrage aan kunnen leveren. Mocht er toch een spandoek komen te hangen dat als kwetsend en schadelijk kan worden beoordeeld dan kan het veiligheidspersoneel alleen in opdracht handelen om deze doeken te laten verwijderen. Dit gebeurt altijd in samenspraak met de directie.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties