BAM nadert eindstreep: ''Alleen geld kan het breekpunt zijn''

BAM nadert eindstreep: ''Alleen geld kan het breekpunt zijn''

Hans Vervat is projectdirecteur af. Na 1000 uur onbetaalde arbeid van het lid van de Raad van Commissarissen van het stadion is het einde in zicht bij de slepende kwestie rond het stadion. ''Waar het nu nog om draait, is geld'', vertelt Vervat in het Rotterdams Dagblad.

''Dát kan het breekpunt zijn. Wat BAM nu moet doen, is zo dicht mogelijk uitkomen bij de 200 miljoen die aan het begin van de rit is afgesproken. Alleen met zwaarwegende argumenten mag daarvan worden afgeweken. Als de staalprijs bijvoorbeeld plotseling fors zal stijgen.''

Maar wat als het met BAM mislukt? ''Dan kan Feyenoord zelf bestek en tekeningen maken en vervolgens het plan aanbesteden. Een andere optie is dat we gaan praten met ReddeKuip. Ik was pas in Dubai voor het trainingskamp. Besix, verbonden aan ReddeKuip, heeft de Burj Khalifa gemaakt. Die jongens kunnen wel wat.''

De vraag is nog altijd of er 64.000 of 70.000 stoelen in het vernieuwde stadion komen. ''Ik heb zelf financiers gevonden die voor alle kosten rond de extra 6000 plaatsen garant staan'', vertelt Vervat, voorstander van de tweede optie. Eric Gudde opteerde eerder op de kleine variant om schaarste te creëren. ''Dat betekent ook dat de prijs van de kaartjes omhoog zou kunnen gaan. Dat past niet bij een volksclub'', stelt Vervat.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties