"Feyenoord maakte veel geniepige overtredingen"

"Feyenoord maakte veel geniepige overtredingen"

Frank de Boer heeft een negatief gevoel overgehouden aan de Klassieker tegen Feyenoord (0-0). Niet alleen verspeelde landskampioen Ajax twee dure punten in de titelrace, maar bovenal werd de ploeg onder druk gezet op eigen veld.

"Het was initiatiefloos en er werd op safe gespeeld, waardoor telkens de lange bal werd gespeeld", vertelt De Boer. "Ik denk dat we nog wel redelijk begonnen, waardoor we twee goede mogelijk heden kregen, maar daarna leek het alsof we heel apathisch waren. Vervolgens waren we aan het reageren, in plaats van anticiperen."

"We gingen veel lange ballen geven, omdat we geen initiatief nemen, maar daar zijn zij veel beter in. Wij hebben geen echte balafpakkers die het daar van moeten hebben", constateerde De Boer, die de echte slimmigheid mist. "Feyenoord maakte veel geniepige overtredingen, waar net geen gele kaart voor wordt gegeven. Ik vind dat wij daar slimmer in moeten zijn."

De Boer hoopt vaker op een 'geniepige overtreding' van Ajax-spelers. "Daar kunnen we nog heel veel winst in boeken", aldus de trainer, die weet dat het veldspel allerminst constant is. "Natuurlijk hebben we heel veel jonge spelers en zijn er soms jongens geblesseerd, maar dan nog vind ik dat we daar veel meer aan moeten doen. Als we een keer in een flow zitten van goed spel, moeten we dat ook koesteren."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties