Hoofd opleidingen Feyenoord waarschuwt voor beperkingen Varkenoord

Hoofd opleidingen Feyenoord waarschuwt voor beperkingen Varkenoord

Varkenoord is al jaren het opleidingscentrum van de Feyenoord Academy en de laatste jaren braken de nodige spelers door, die al vroeg binnenkwamen bij de Rotterdammers. Om ook in de toekomst succesvol te zijn met de opleiding, is er echter wel dringend behoefte aan een vernieuwd of compleet nieuw trainingscomplex. Dat zegt Damiën Hertog, hoofd opleidingen bij de volksclub.

Hertog nam medio 2013 het stokje over van Stanley Brard, die naar Qabala in Azerbeidzjan vertrok om daar de jeugdtak op poten te zetten. Hertog hoopt dat Feyenoord erin slaagt Varkenoord te verbeteren, want hij weet wel wat onderdelen die gemoderniseerd kunnen of zelfs moeten worden. “We lopen op het huidige complex tegen beperkingen op, dat is een understatement”, laat hij weten in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Volgens Hertog is de situatie werkbaar, maar kan eigenlijk alles wel beter dan het nu is. Zonder nieuw complex wordt het voor de club moeilijk om in de toekomst serieus mee te strijden om de landstitel, denkt hij. “Het gekke is, dat buitenlandse gasten vrijwel altijd zeggen dat ze hier op Varkenoord nog echt de sfeer van voetbal ruiken. Dat is een compliment en dat moeten we zeker behouden, maar het wordt wel hoog tijd voor een moderner onderkomen om ook in de toekomst voorloper op het gebied van talentontwikkeling te blijven.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties