Toornstra knipoogt: ''Druk minder nu iedereen ze mist''

Toornstra knipoogt: ''Druk minder nu iedereen ze mist''

Hoofdcoach Fred Rutten voorzag zondagmiddag al terecht dat het strafschoppenprobleem bij Feyenoord een thema zou gaan worden. Colin Kazim-Richards legde tegen FC Twente vanaf elf meter aan om de vijfde penalty op rij voor de Rotterdammers te verprutsen. ''Niet te lang bij stilstaan'', vindt de spits zelf.

Voor Kazim was het zijn tweede strafschop voor Feyenoord. In een oefenduel tegen FC Emmen stuurde hij de doelman nog de verkeerde hoek in, maar Sonny Stevens van FC Twente wist zijn strafschop wel te keren. ''Om eerlijk te zijn dacht ik er nooit zo over na'', geeft de aanvaller toe in het Algemeen Dagblad. ''Ik pakte die bal gewoon en schoot hem daarna binnen.''

Zo zal hij er ook instaan als Feyenoord tegen Ajax een strafschop verdient. ''Dan steek ik weer mijn hand op.'' De roep om Jens Toornstra wordt luider, maar de middenvelder miste ook zijn laatste twee van de vier penalty's bij FC Utrecht. ''De druk is nu wel minder groot, nu ze toch allemaal mis gaan'', knipoogt hij. De onverstoorbare Sven van Beek dan maar? ''In de jeugd heb ik ze wel genomen, maar ik laat het nog liever even aan anderen over'', reageert hij.

Lees meer over
Sven van Beek Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties