Kongolo hoopt op fysiek duel: ''Daar is Ajax veel minder in''

Kongolo hoopt op fysiek duel: ''Daar is Ajax veel minder in''

Jens Toornstra en Terence Kongolo realiseren zich dat Feyenoord zondag moet winnen bij Ajax om nog kans te maken op de titel of de tweede plaats. Beide spelers zijn ervan overtuigd dat de Rotterdammers er goed aan doen om de thuisploeg op te jagen de Arena, net als bij de met 1-0 verloren Klassieker van dit seizoen in De Kuip.

"Verwacht het onverwachte. We kunnen Ajax daar ook onder druk zetten en maken daarmee sowieso kans in de Arena", blikt Kongolo vooruit in gesprek met NU.nl. Toornstra is het met de verdediger eens. "We hebben hier toen heel de wedstrijd gedomineerd en hebben het in huis om dat weer te kunnen. Al wordt dat uit wel moeilijker."

Volgens Kongolo heeft Feyenoord er baat bij dat het een fysiek duel wordt in Amsterdam. "Wij zijn goed in strijd leveren en Ajax is daar veel minder in. We kunnen daarbij ook nog goed voetballen." Feyenoord won tien jaar geleden voor het laatst een uitwedstrijd van Ajax in de competitie. "Dan wordt het weer tijd", bluft Toornstra.

Kongolo hoopt op fysiek duel: ''Daar is Ajax veel minder in''
Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties