Koeman leermeester Van Beek: ''Het waren wijze lessen''

Koeman leermeester Van Beek: ''Het waren wijze lessen''

Sven van Beek is al het gehele seizoen de vaste man in het hart van de defensie. De 20-jarige mandekker heeft de positie van de vertrokken Stefan de Vrij geruisloos overgenomen en is hard op weg om misschien wel een betere verdediger te worden dan zijn voormalig ploeggenoot. Coach Ronald Koeman was daarin heel belangrijk, beaamt Van Beek in De Telegraaf.

"Hij riep me vaak bij zich. Nam situaties met mij door, we trainden op de opbouw van achteruit en op de crosspass'', vertelt de Jong Oranje-international in de ochtendkrant. ''Toen Stefan de Vrij op een zeker moment met kritiek te maken kreeg, wees de trainer mij erop hoe ik daarvan zou kunnen leren en wat ik anders zou moeten doen. Wijze lessen, goed voor mijn ontwikkeling.”

Niet alleen de trainer Koeman, maar ook de speler hielp Van Beek in zijn ontwikkeling. De rechspoot zoekt nog vaak filmpjes op van zijn oude leermeesyer. "Ik vond het mooi dat hij bij de beste club van de wereld (Barcelona) alles won wat er te winnen viel en dat hij op dezelfde positie stond als ik. Het moment waarop ik op een dag in januari voor het eerst bij het eerste het trainingsveld opkwam, hij daar stond en ook nog tegen mij begon te praten, vond ik geweldig.”

Lees meer over
Sven van Beek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties