Feyenoord tegenstander bij mislukt omgekocht duel

Feyenoord tegenstander bij mislukt omgekocht duel

Spelers van Willem II hebben in het seizoen 2009/2010 wedstrijden verkocht. Voor de duels tegen Feyenoord en Ajax werden afspraken gemaakt met matchfixers uit Azië. Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskrant, die zaterdagmorgen met de onthulling komt.

Hoewel de spelers van Willem II er tegen Ajax in slaagde om een riante vergoeding (tot wel 100.000 euro de man) te ontvangen voor een 4-0 verlies, mislukte de opdracht tegen Feyenoord. Willem II moest met minimaal twee doelpunten verschil verliezen, maar in De Kuip eindigde de wedstrijd op 19 december 2009 slechts in 1-0.

De matchfixers baalden stevig; een deel van hun vermogen is vergokt, het vertrouwen in 'hun' spelers verdampt. Ze besloten geen verhaal te halen en het boek Willem II voorlopig te sluiten, schrijft de Volkskrant in zijn reconstructie. Ze hebben genoeg alternatieven, in Afrika en Europa.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties