Van Gastels missen niets: ''Een echt vak, nat als het regent''

Van Gastels missen niets: ''Een echt vak, nat als het regent''

Als oud-commercieel manager van Feyenoord kende Theo van Vliet de reputatie van sommige spelers. Toen Yvette jaren later toch thuiskwam met een voetballer, was haar vader opgelucht toen hij zijn naam hoorde: JP'tje. 10 jaar geleden sloeg de vonk over en de twee zijn nog steeds de beste maatjes, zegt Yvette van Gastel in het magazine van de Feyenoord Supportersvereniging Hand in Hand.

De rubriek heet 'op de bank met.. hé', zegt Yvette terwijl ze de redacteur van Hand in Hand binnenlaat. De blik in haar ogen zegt genoeg. Dit is Brabant. Hier komt bezoek nog binnen via de achterdeur, liggen de worstenbroodjes in de oven en is de keukentafel de favoriet plek in huis.

Met haar gezin (JP, kinderen Cleó en David) woont Yvette in Teteringen. De keuze viel op het zevenduizend inwoners tellende dorp vanwege de ligging. Jean-Pauls drie tienerdochters (Bobbi, Zoë, Sam) uit zijn vorige huwelijk wonen slechts op 10 minuten afstand en het dorp is onderdeel van Jean-Pauls hometown Breda.

Yvette haar vader is geen vreemde voor Feyenoorders die al wat langer mee gaan. Theo van Vliet was van 1991 tot 1995 commercieel manager van de club en nam zijn dochters altijd op sleeptouw naar de Kuip. Yvette kent daarom JP al langer, sinds 1996 toen hij bij Feyenoord kwam spelen, maar de vonk bleef toen nog uit. 'JP was getrouwd, dus ik dacht er niet eens over na dat het iets tussen ons kon worden. Dat gebeurde zeven jaar later in de Skihut, op het Rotterdamse Stadhuisplein, waar Yvette en spelers regelmatig gingen stappen. JP was inmiddels gescheiden. 'Toen we elkaar daar ineens weer tegenkwamen sloeg de vonk plotseling over. 'Hij is echt mijn beste maatje', mijmert Yvette achter een kopje thee.

Een thuiswedstrijd missen? Daar doen de Van Gastels niet aan. Dochter Cleo (10) en David (6) zitten steevast op de tribune. Eerst een broodje kroket en dan kan de wedstrijd beginnen. 'Ik zou het echt missen als ik niet om de veertien dagen in de Kuip zou zitten', aldus Yvette, 'Ik ben ook blij dat we op een echt familievak zitten. Een echt vak waar je nat wordt als het regent en verbrand als de zon schijnt. Biertje erbij en vette vingers van de frietsaus. Zo hoort het.'

Hand in Hand valt bij de leden op de mat en is ook los verkrijgbaar in de Feyenoord fanshops en diverse winkels (klikhier voor een lijst met verkooppunten).

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties