Het XXL Feyenoord-boek steelt de show

Het XXL Feyenoord-boek steelt de show

De massaal bezochte nieuwjaarsreceptie van Feyenoord betekende dinsdag 13 januari ook de officieuze start van het prestigieuze project XXL-boek. In samenwerking met DrukwerkMAX is Kick uitgevers uit Rotterdam begonnen aan een reusachtig standaardwerk over Feyenoord dat in het voorjaar van 2016 zal verschijnen.

De oplage van het XXL-boek wordt beperkt tot het voor Feyenoord symbolische aantal van 1908 genummerde exemplaren. Dit voor Nederlandse begrippen unieke megaboek van 49 bij 49 centimeter wordt 800 bladzijden dik, zal tientallen compleet nieuwe verhalen bevatten, vele verzamelobjecten tonen en zo’n duizend veelal nooit eerder vertoonde foto’s tellen Het boek der voetbalboeken gaat 33 kilo wegen en 999 euro kosten. Het XXL-project wordt door Kick uitgevers uitgevoerd in samenwerking met een aantal supporters en met Feyenoord. De club deelt mee in de opbrengst van het boek.

Feyenoord-fotograaf John de Pater portretteerde voor en tijdens de nieuwjaarsreceptie tientallen clubiconen voor het XXL-boek. Hij deed dat in een speciaal voor deze gelegenheid ingerichte fotostudio in het Maasgebouw waar een dummy van het gigantische boek in wording zeer veel bekijks trok. Over enkele maanden begint de officiële verkoop van het XXL-boek FEYENOORD waarvoor belangstellenden zich nu al kunnen inschrijven via de website www.xxl-boek.nl.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties