BAM baalt van negatief beeld: ''Daar word ik verdrietig van''

BAM baalt van negatief beeld: ''Daar word ik verdrietig van''

Directeur Marc de Vreede vindt het jammer dat er de afgelopen maanden een negatief beeld is ontstaan over BAM. De bouwer leverde de plannen voor een verbouwing van De Kuip te laat in, de kosten waren in eerste instantie te hoog en lange tijd leek de constructie op het terrein van de buren terecht te komen.

''Ik vind het jammer dat dit beeld is ontstaan'', vertelt De Vreede in het Rotterdams Dagblad. ''Daar word ik verdrietig van. En ja, als je in een vlek gaat wrijven, dan wordt het alleen maar groter...'' In november werd een te duur plan ingeleverd. Projectdirecteur Hans Vervat gaf BAM extra tijd maar benadrukte dat het uitstel van executie zou zijn.

In één maand tijd kwam het concern met een nieuw plan. ''We hebben samen met Feyenoord een uitgewerkt plan gemaakt dat alle wensen verenigt. Dat het nu gaat lukken, daar ben ik van overtuigd. Het is nu aan Feyenoord om te kiezen welk stadion ze willen. Met 70.000 plekken of 76.000.''

Feyenoord lijkt zelf een voorkeur te hebben voor de variant met 70.000 plekken. Vervat denkt aan de laatste optie om in tijden van voorspoed maximaal te kunnen oogsten. ''Je moet het zien als een diepte-investering'', zegt Vervat. ''Die verdient zich terug als Feyenoord vleugels krijgt. De jeugdopleiding is nu al op afstand de beste, maar die talenten willen we vasthouden. Met zo'n groot stadion genereren we meer geld.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties