Bouw vernieuwde Kuip uitgesteld naar zomer van 2016

Bouw vernieuwde Kuip uitgesteld naar zomer van 2016

De verbouwing van De Kuip begint pas volgend jaar en wordt in de zomer van 2019 voltooid. Dat is althans de planning als de Feyenoord-familie instemt met de uitgewerkte plannen van BAM. De bouwer zelf gaat daar wel van uit. ''Dat het nu lukt, daar ben ik van overtuigd'', zegt directeur Marc de Vreede in het Rotterdams Dagblad.

In de zomer van 2016 start het werk met het leggen van de funderingen voor het dak, de aanpak van de Olympiazijde en een nieuwe ring rond het complex. Na de sloop van het Maasgebouw (zomer '17), volgt onder meer de bouw van de tribunes aan de kopse zijde ('17/'18) en het plaatsen van het membraamdak ('zomer '18). Het vervangen van de parterretribune is nu het sluitstuk van de enorme operatie in 2019.

Feyenoord kan gewoon doorvoetballen tijdens de grote verbouwing met de huidige capaciteit en heeft twee opties. Een stadion van 76.000 of 70.000 plekken. De exploitatieplannen liggen klaar. ''De eerste jaren zullen we vooral bezig zijn met het afbetalen van investeerders en banken, die kortlopende leningen verstrekken,'' aldus DeVreede. ''Maar dit vernieuwde stadion zal minimaal 80 jaar meegaan. We hebben dus nog tientallen jaren om het stadion maximaal te laten renderen.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties