ECA maakt WK-gelden definitief; Feyenoord ontvangt ruim 5 ton

ECA maakt WK-gelden definitief; Feyenoord ontvangt ruim 5 ton

Feyenoord krijgt binnenkort ruim een half miljoen euro overgemaakt van de FIFA. De Rotterdammers ontvangen dat bedrag voor het afstaan van spelers aan nationale ploegen die in actie kwamen op het WK in Brazilië. Feyenoord blijft Ajax en PSV, die allebei ongeveer vier ton incasseren, voor. Dat blijkt uit de definitieve cijfers gepubliceerd door de ECA.

De FIFA stelde zestig miljoen euro beschikbaar aan clubs die spelers afvaardigden aan het eindtoernooi van afgelopen zomer. Per speler die wordt geleverd, ontvangen de clubs tweeduizend euro per dag. Feyenoord leverde vooral veel spelers aan bondscoach Louis van Gaal en mag daarom een fors bedrag bijschrijven. Van alle Nederlandse clubs is ADO Den Haag (27.000 euro) het minst bedeeld. Alleen de Nigeriaan Kenneth Omeruo kwam in actie.

Absolute grootverdiener is Bayern München. De Duitse supermacht krijgt bijna anderhalf miljoen euro uitgekeerd van de FIFA. In totaal mogen 396 clubs een vergoeding tegemoet zien. De kleinste cheques zijn voor Al Nasr, Athletic Club en Ipswich Town. Zij ontvangen ruim 4.000 euro.

Klik hier voor de volledige lijst met clubs

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties