Toornstra: ''Ik zat thuis scheldend op de bank''

Toornstra: ''Ik zat thuis scheldend op de bank''

Jens Toornstra, middenvelder van Feyenoord, moest door een blessure de laatste wedstrijden van het kalenderjaar 2014 aan zich voorbij laten gaan. Een blessure aan zijn hamstring hield de 25-jarige Feyenoorder aan de kant.

De middenvelder miste onder andere de Eredivisie-wedstrijd tegen PSV. De Rotterdamse ploeg verloor 4-3 en kon zijn titelaspiraties daardoor voorlopig vaarwel zeggen. "Ik zat thuis scheldend op de bank", zegt Toornstra tegenover Metro. "Het is klote dat we die wedstrijd hebben verloren en dat het gat nu zo groot is. We hebben de eerste seizoenshelft goed voetbal laten zien en er is qua veldspel een stijgende lijn te bespeuren. Dat moeten we in de tweede seizoenshelft vasthouden."

De eerste seizoenshelft stond Toornstra rechtsbuiten in de formatie van Fred Rutten. Vandaag, tijdens Feyenoord - FC Emmen, mocht Toornstra opdraven als middenvelder. "Het beviel me wel zoals het ging", zegt Toornstra over zijn rechtsbuiten-positie. "Ik ben natuurlijk geen klassieke rechtsbuiten. Door de manier waarop ik het invul creëren we een extra man op het middenveld. We zouden daarmee verder kunnen, maar dat is aan de trainer. Ik zie het in ieder geval wel zitten. Een voorkeur voor een positie heb ik niet. Als ik maar speel."

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties