Van Gastel bewondert Koeman: ''De werkwijze die wij kennen''

Van Gastel bewondert Koeman: ''De werkwijze die wij kennen''

Het Southampton van Ronald Koeman won op nieuwjaarsdag de eerste topper van het seizoen. The Saints versloegen Arsenal met 2-0, terwijl spits Graziano Pellè ook nog twee keer de paal raakte. Giovanni van Bronckhorst en Jean-Paul van Gastel, zijn assistenten bij Feyenoord, bekijken de prestatie van de coach met bewondering.

‘’Je ziet dat Ronald zijn eigen filosofie over voetbal in de praktijk brengt op het hoogste niveau van Engeland. Hij durft ook met Southampton het voetbal van achteruit te laten beginnen’’, looft Van Gastel zijn ‘oude meester’ in De Telegraaf. ‘’Je bent een goede coach of manager als je je elftal onder de hoogste druk laat voetballen naar de kwaliteiten van je spelers. Die kwaliteiten heeft hij voor een groot deel zelf bijeen gezocht’’, aldus Gio.

Kijkend naar Koemans status is Southampton een kleine club. ‘’Hij heeft zijn kans gegrepen. Dat dit niet de grootste club was deed hem niks. En terecht. Als je wens om in Engeland te werken sterk is, moet je wel eens in jezelf investeren. Dat heeft hij gedaan. Wat hij nu opbouwt doet hij helemaal zelf met zijn staf. Het is een werkwijze die wij van hem kennen’’, vertelt Van Gastel. ‘’En het voetbal van Southampton is ontzettend leuk om naar te kijken. Dat vind ik heel knap’’, besluit Van Bronckhorst, die Koeman live aan het werk zag tegen Chelsea (1-1).

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties