Meerderheid KNVB-congres tegen kunstgras in eredivisie

Meerderheid KNVB-congres tegen kunstgras in eredivisie

Een meerderheid in de Nederlandse voetbalwereld is ervan overtuigd dat spelen op kunstgras goed is voor de opleiding van spelers, maar dat in het profvoetbal de voorkeur moet liggen bij natuurgras. Dat is de uitkomst van een stemming bij het KNVB-congres, waarin 60 procent van de ongeveer 180 aanwezigen het eens was met de stelling dat alle eredivisieduels op natuurgras gespeeld moeten worden.

Co Adriaanse nam daarbij het woord in de Galgenwaard. "Kunstgras is voor opleiden van jeugd fantastisch, maar in de eredivisie ongeschikt", aldus de docent op de trainerscursus van de KNVB tegen NU.nl. "Het is bij de jeugd nooit afgelast op kunstgras en er kan veel op getraind worden, maar internationaal zal het nooit zo ver komen dat ze bijvoorbeeld in Italië of Spanje op kunstgras gaan spelen."

Technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord startte de discussie met zijn oproep van vorige maand in het AD om een kunstgrasverbod in de eredivisie. "Adriaanse deed zonder dat we het afgesproken hadden nu eigenlijk het woord voor ons'', reageerde hij opgetogen. ''Op het allerhoogste niveau moeten we gewoon op natuurgras spelen. Dat is ook wel de algemene tendens en dat gaat een vervolg krijgen. Dat neemt niet weg dat kunstgras voor opleiden heel goed is."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties