Zaterdag verschijnt boek over de oertijd van Feyenoord

Zaterdag verschijnt boek over de oertijd van Feyenoord

Aan boeken over Feyenoord is geen gebrek, maar over de tijd vlak na de oprichting is er tot nu toe weinig te vinden. Daar brengt Jan Oudenaarden verandering in. Hij komt zaterdag met 'Feyenoord: de Oertijd'. Het 320 pagina's tellende boek beschrijft het ontstaan van de club tot aan de Eerste Wereldoorlog.

''Juist over die tijd is het aanbod erg schamel. Er zijn wel wat gedenk- en jubileumboeken uitgebracht, maar daar blijken helaas de nodige onjuistheden in te staan”, vertelt de Feyenoordkenner aan De Telegraaf. Twintig jaar onderzoek en één jaar schrijftijd heeft het hem gekost.

De Rotterdammer ontdekte enkele opvallende zaken. Iedereen dacht altijd dat vier man verantwoordelijk waren voor de oprichting op 19 juli 1908 in café De Vereeniging. ''Maar ik ben zes namen van oprichters tegengekomen. Ook het verhaal dat de vader van een van de oprichters de eerste doelen leverde klopt niet. Die man was toen al overleden.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties