''Ik wilde Feyenoord op de laatste dag niet verlaten''

''Ik wilde Feyenoord op de laatste dag niet verlaten''

De ontwikkeling van Jordy Clasie is versneld door alle ervaringen op het WK in Brazilië. Een volgende stap in zijn carrière leek aanstaande, maar Feyenoord wilde niet akkoord gaan met het aanbod van FC Porto. De aanvoerder verlengde vervolgens zijn verbintenis in De Kuip.

''Ik wilde niet tot de laatste dag van de transferperiode wachten en dan twee minuten voor de deadline Feyenoord verlaten. Zo zit ik niet in elkaar'', blikt Clasie nog eenmaal terug tegenover Goal. ''Vier dagen voor het sluiten van de transfermarkt ging ik met Feyenoord praten en twee dagen later kwamen ze met een voorstel. Dat was voor mij de beste optie.''

Met het vertrek van vele bepalende spelers is Clasie de absolute leider in het elftal van trainer Fred Rutten. "De verwachtingen zijn hoger, omdat ik een WK heb gespeeld", vertelt hij. "Dat is logisch, maar daarin heb ik mezelf niet extra druk op gelegd. Als leider probeer ik te doen wat nodig is in mijn ogen. Bij Feyenoord ben ik een van de jongens die de kar moet trekken."

Dat gaat niet vanzelf. "Ik ben van nature geen grote prater, maar dit is mijn vierde jaar in het eerste Feyenoord, ik heb tien interlands gespeeld. Dan heb je al dingen geleerd", aldus Clasie. "Ik begin nu steeds meer mijn momenten te kiezen om te praten. Wanneer ik denk dat het nodig is. Daarin heb ik ook stappen gemaakt. In het begin praatte ik eigenlijk helemaal niet. Nu doe ik dat steeds meer, maar ik merk ook dat ik nog meer grote stappen kan zetten."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties