Feyenoord minst doeltreffende ploeg van de eredivisie

Feyenoord minst doeltreffende ploeg van de eredivisie

Het Algemeen Dagblad voorziet de top-3 van de eredivisie, momenteel bestaande uit de traditionele Nederlandse topclubs, van een tussenrapport. Volgens de ochtendkrant is Feyenoord een ploeg om rekening mee te houden. ''In de strijd om de Champions League-plekken, ja, zelfs misschien wel in de titelstrijd'', schrijft het medium.

Dat positivisme komt in ieder geval niet voort uit de aanvalslinie van Feyenoord, die qua effectiviteit bij het afronden voorlopig gedeeld laatste staat met FC Dordrecht. Veertien van de 166 schoten leverden een treffer op, procentueel acht procent. De aanval krijgt dan ook een 5 als rapportcijfer.

''In de eredivisie staat de verdediging als een huis'', schrijft de krant over de laatste linie, die een 6.5 krijgt. De nieuwe doelman Kenneth Vermeer wordt geroemd. Ook de ontwikkeling van het centrale duo wordt besproken, terwijl de messcherpe voorzetten van een soms dromerig ogende Miquel Nelom een wapen zijn.

Het drukbezette middenveld is de beste linie, cijfer 7. Aanvoerder Jordy Clasie en Karim El Ahmadi zorgen veelvuldig dat Feyenoord het middenveld in handen heeft. En daar begint het mee, in de filosofie van trainer Fred Rutten, die zelf ook een 7 krijgt. De coach krijgt een schouderklop. Omdat hij bij iedereen goed lijkt te liggen: spelers, publiek en zelfs de media.

Lees meer over
Kenneth Vermeer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties