Sleegers wil slagen in De Kuip: 'Ik moet opvallen in de JL'

Sleegers wil slagen in De Kuip: 'Ik moet opvallen in de JL'

Joey Sleegers koos er deze zomer voor om verhuurd te worden aan FC Eindhoven. De talentvolle middenvelder maakt indruk in de Jupiler League.„Als je dan in een bijna volle Kuip speelt, dat is niet te beschrijven. Feyenoord is voor mij dé club'', is de twintigjarige duidelijk over zijn uiteindelijke doel.

''Koeman dacht dat ik fysiek nog wat te licht was. Ik ben daar toen aan gaan werken, deed extra krachttrainingen, ging door als de rest stopte'', vertelt Sleegers, die ook onder Fred Rutten niet op speeltijd hoefde te rekenen, aan het Eindhovens Dagblad. ''Juist in de eerste divisie kan ik mezelf bewijzen, zeker ook in fysiek opzicht.''

''Hier kan ik me verder ontwikkelen. Ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt, zeker achteraf'', vervolgt hij. Zijn vader volgt zijn spel kritisch. ''Natuurlijk vind ik dat soms vervelend, maar ik weet dat hij gelijk heeft. Het gaat om de details; een balaanname moet precies goed zijn.”

Elke maand gaat er een rapport van Eindhoven-Zuid naar Rotterdam-Zuid. Sleegers zelf heeft op dit moment weinig contact met de staf van Feyenoord. Wel met spelers. ''Laatst ben ik na de wedstrijd tegen Heracles nog even in de kleedkamer geweest. Ruben Schaken merkte op dat het lekker gaat met me.''

Zelf is hij kritischer. „Ik sta op twee goals, dat hadden er al zes of zeven kunnen zijn. Ik heb mezelf opgelegd dat ik dit seizoen minstens tien doelpunten moet maken. Ik moet me bewijzen, ik moet opvallen.'' Want hij wil per se terug, terug naar de Kuip.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties