Clasie en Vermeer in voorselectie van Oranje

Clasie en Vermeer in voorselectie van Oranje

Jordy Clasie en Kenneth Vermeer zijn opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal, voor de oefeninterland tegen Mexico en het EK-kwalificatieduel met Letland. Feyenoords aanvoerder en doelman behoren tot een voorselectie van in totaal 26 spelers, die bondscoach Guus Hiddink woensdagmiddag bekend maakte. Hiddink maakt op vrijdag 7 november zijn definitieve selectie bekend.

Oranje oefent op woensdag 12 november in de Amsterdam Arena tegen Mexico. Vier dagen later, op zondag 16 november, staat in datzelfde stadion de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland op het programma. Ook de oud-Feyenoorders Robin van Persie, Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Leroy Fer maken met een plek in de voorselectie kans om geselecteerd te worden voor de naderende interlands.

Karim El Ahmadi zit bij de voorlopige selectie van het nationale elftal van Marokko. De middenvelder van Feyenoord komt zodoende in aanmerking om geselecteerd te worden voor de interlands van Marokko tegen Benin en Zimbabwe, die half november worden gespeeld.

Bilal Basaçikoglu behoort tot de voorlopige selectie van Turkije Onder 21, dat op 13 november aanstaande in Kiev een vriendschappelijke interland speelt tegen de leeftijdgenoten van Oekraïne. De vleugelaanvaller hoort op vrijdag 7 november of hij tot de definitieve selectie behoort.

De voorselectie:
Doel:
Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Jeroen Zoet (PSV)
Verdediging: Virgil van Dijk (Celtic), Bruno Martins Indi (FC Porto), Joël Veltman (Ajax), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Lazio), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain), Jetro Willem (PSV)
Middenveld: Daley Blind (Manchester United), Jordy Clasie (Feyenoord), Leroy Fer (Queens Park Rangers), Nigel de Jong (AC Milan), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray)
Aanval: Ibrahim Afellay (Olympiacos), Memphis Depay (PSV), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Luciano Narsingh (PSV), Robin van Persie (Manchester United), Quincy Promes (Spartak Moskou) en Arjen Robben (Bayern München).

Lees meer over
Kenneth Vermeer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties