Rutten wordt feest op Coolsingel gegund: 'Een bijzonder mens'

Rutten wordt feest op Coolsingel gegund: 'Een bijzonder mens'

De laatste keer dat Feyenoord de landstitel won lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Zo lang geleden is het niet, maar het was wel in de vorige eeuw. In 1999 stonden de Rotterdammers voor het laatst op de Coolsingel. Presentator en columnist Wilfred Genee hoopt dat het zestien jaar na dato weer eens zo ver is.

"Niet omdat ik een specifieke voorkeur voor deze club heb, want in dat geval zag ik Cambuur graag kampioen worden", schrijft hij in het Algemeen Dagblad. "Het komt allemaal door Fred. De afgelopen dagen ging het in de media geregeld over de notering van de 'traditionele top-3'. Voor het eerst in anderhalf jaar waren de bovenste drie plaatsen weer eens voor PSV, Ajax en Feyenoord."

"Kun je nog spreken van een traditionele topclub als de laatste Eredivisie-titel in de vorige eeuw is behaald? Na het vertrek van Pellè, Janmaat, De Vrij en Martins Indi leek het voor Feyenoord bovendien weer een uiterst pittig seizoen te worden. Zeker toen het traditioneel mis dreigde te gaan in de Europese kwalificatie. Een bevlieging van Elvis Manu, maar bovenal de rotsvaste overtuiging van Fred Rutten leidde ertoe dat de ploeg op koers bleef."

'Rutten een bijzonder mens'
Genee schrijft dat de coach altijd vasthoudt aan zijn ideeën, of hij nou beschimpt wordt vanwege zijn presentatie of niet. "In de kleedkamer bestaat er echter een totaal andere Fred Rutten. Daar staat een duidelijke, soms strenge trainer met een heldere visie en opvatting. Altijd met een uiterst menselijke kant. Dat bewees hij in het verleden met spelers als Jonathan Reis en Andy van der Meijde of in zijn vriendschap met Wim Kieft. Een bijzonder mens en dat is het."

Volgens de presentator van Voetbal International is het van belang dat Feyenoord wefeer definitief tot de top drie hoort. "Voor het Nederlands voetbal in het algemeen en voor Fred Rutten in het bijzonder zou het daarom mooi zijn als Feyenoord kampioen wordt. Na de beker met FC Twente in 2001 won de getalenteerde trainer geen prijs van betekenis."

"Het lijkt me sowieso een prachtig gezicht: Fred Rutten die met zijn aangenomen zoon Manu op de Coolsingel 'Hand in hand Kameraden' zingt. Waarschijnlijk volkomen onverstaanbaar, maar o zo oprecht", besluit Genee."

Lees meer over
Elvis Manu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties