''Ik was gewaarschuwd, stond ik later toch stil op de snelweg''

''Ik was gewaarschuwd, stond ik later toch stil op de snelweg''

Tonny Vilhena zag ooit een droom werkelijkheid worden toen hij een nieuw contract bij Feyenoord mocht tekenen waardoor hij een huis voor zijn ouders kon kopen. Ook vriend en collega Elvis Manu, die in gesprek is over een nieuwe verbintenis, wil veel aan zijn familie teruggeven.

Hij wil zijn uit Ghana afkomstige ouders financieel een flink duwtje in de rug geven. ''Mijn vader werkte na zijn komst naar Nederland keihard om ons een goed leven te bezorgen. Op een gegeven moment had hij zelfs twee banen. Ik zag mijn vader bijna niet meer. Maar dat hele, kleine beetje dat mijn ouders hadden, zetten ze opzij voor mij. Geloof me, dat zal ik nooit vergeten'', aldus een dankbare Manu in het Algemeen Dagblad.

Dat Manu nu het eerste heeft gehaald was niet vanzelfsprekend. Bij Feyenoord was er lang twijfel. Manu scoorde er in de jeugd weliswaar op los, hij deed ook de meest vreemde dingen. Op vrijdagavonden voetbalde hij bijvoorbeeld steevast met vrienden in de zaal onder de clubnaam DZS. Een dag later meldde hij zich dan doodleuk bij de B1 van Feyenoord onder leiding van Gaston Taument.

En er waren vele momenten waarop hij zijn medespelers liet schaterlachen. Zoals die keer dat hij de auto van Guyon Fernandez leende om naar de sauna in Barendrecht te rijden. De waarschuwing van zijn ploeggenoot dat de benzinetank leeg was, sloeg hij in de wind. ,,Stond ik een paar minuten later toch echt helemaal stil op de snelweg,'' zo schatert hij. ,,Ach, vaak doe ik de dingen op mijn manier, zelfs als ik ben gewaarschuwd.''

Lees meer over
Elvis Manu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties