Vilhena genomineerd voor Golden Boy Award 2014

Vilhena genomineerd voor Golden Boy Award 2014

Het Italiaanse Tuttosport heeft vrijdag bekendgemaakt welke spelers genomineerd zijn voor de Golden Boy, de prijs voor het grootste talent onder de 21 jaar op de Europese velden. Onder de genomineerden bevinden zich twee Nederlanders plus een buitenlandse speler die actief is in de Eredivisie.

De traditionele top drie van Nederland levert de genomineerden. Arek Milik van Ajax staat op de lijst, terwijl ook Tonny Vilhena van Feyenoord is genomineerd. Daarnaast maakt Jetro Willems van PSV kans op de fameuze prijs . Voor Vilhena is het de tweede nominatie op rij: vorig jaar behoorde hij ook tot de grote groep op de lijst. Bekende namen op de lijst van veertig die kans maken op de prijs zijn Gerard Deulofeu, Adnan Januzaj, Lazar Markovic, Marquinhos, Munir El Haddadi, Adrien Rabiot, Luke Shaw en Raheem Sterling.

De Golden Boy wordt sinds 2003 uitgereikt en de eerste winnaar was Rafael van der Vaart, die destijds onder contract stond bij Ajax Later ging de prijs naar achtereenvolgens Wayne Rooney, Lionel Messi, Cesc Fàbregas, Sergio Agüero, Anderson, Alexandre Pato, Mario Balotelli, Mario Götze en Isco. Vorig jaar werd Paul Pogba van Juventus uitgeroepen tot grootste talent onder de 21 jaar op de Europese velden.

Lees meer over
Tonny Vilhena
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties