Spreiding seizoenkaarthouders Feyenoord in beeld

Spreiding seizoenkaarthouders Feyenoord in beeld

Feyenoord heeft het afgelopen seizoen iets meer dan 35.744 (halve-)seizoenkaarten verkocht. Het daadwerkelijke aantal ligt iets hoger, omdat de buitenlandse kaarten hierbij niet zijn inbegrepen. Dit blijkt uit data van TC/Tubantia, dat voetbalminnend Nederland in kaart heeft gebracht.

Middels een interactieve graphic heeft de krant getracht om de spreiding van alle seizoenkaarten van de betaald voetbalclubs in kaart te brengen. Uit de zogenoemde voetbalkaart blijkt maar weer eens dat Feyenoord over het hele land fans heeft. De meeste seizoenkaarten komen uiteraard uit de regio Rotterdam, maar in geen enkele regio is de Stadionclub niet vertegenwoordigd.

De wijk Groot-IJsselmonde in Rotterdam-Zuid staat in de top-5 van meeste seizoenkaarthouders in Nederland. De wijk heeft 786 inwoners met een jaarkaart voor Feyenoord. De andere voetballiefhebbers gaan tweewekelijks naar stadsgenoten Sparta en Excelsior, waardoor in totaal 801 personen uit deze wijk een ‘abonnement’ hebben op wedstrijdbezoek.

Benieuwd hoeveel seizoenkaarthouders in jouw wijk of dorp wonen? Check de voetbalkaart!

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties