Opvallend ritueel Kazim: 'Op die manier zegen ik het veld'

Opvallend ritueel Kazim: 'Op die manier zegen ik het veld'

Of hij nu het veld betreedt om te trainen of om een wedstrijd te spelen, Colin Kazim-Richards hinkelt steevast op één voet over de zijlijn. Als hij de grasmat verlaat, volgt hetzelfde ritueel. „Ik doe dat sinds ik Alex de Souza ontmoette”, verwijst de spits van Feyenoord naar de Braziliaan met wie hij bij Fenerbahce samenspeelde.

„Op die manier zegen ik het veld. Niet alleen voor mezelf en mijn teamgenoten, maar ook voor de tegenstander. Het is ons werk waarmee we onze gezinnen kunnen onderhouden, dus ik wil niet dat er ook maar iemand geblesseerd raakt. Hop, hop, god houd ons gezond. Alex deed het ook altijd en nadat ik er met hem over had gesproken, ging ik het ook doen. Voor mij is het belangrijk, omdat ik al zo veel mensen om mij heen ben verloren. Daarom raakte het mij in mijn hart. Als ik het veld op of af hinkel, denk ik aan hen en hoop ik dat iedereen gezond en wel weer naar zijn familie kan. Ik ben nog nooit vergeten te hinkelen, nooit!”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties