'Feyenoord won ooit de Champions League, ze verdienen respect'

'Feyenoord won ooit de Champions League, ze verdienen respect'

Feyenoord neemt het vanavond in de derde wedstrijd in de poule van de Europa League op tegen het Kroatische HNK Rijeka. Moisés Lima Magalhães, beter bekend als Moisés, speelt dit seizoen voor het tweede seizoen zijn wedstrijden in het shirt van Rijeka. 'Feyenoord is een grote club', zegt de middenvelder in gesprek met FR12.nl.

Moises genoot zijn jeugdopleiding als voetballer bij América FC uit het Braziliaanse Belo Horizonte, een club waar Feyenoord in het verleden een samenwerkingsverband mee had. 'De club heeft veel goede spelers voortgebracht', zegt hij. 'We weten dat we een ervaren tegenstander zullen treffen. De club heeft ooit de Champions League gewonnen, ze verdienen respect.’

De middenvelder van de Kroatische club verwacht dat de confrontatie tussen beide clubs een aantrekkelijke wedstrijd zal worden. 'Ik verwacht dat het een wedstrijd van hoog niveau zal gaan worden. Wij zullen op zoek gaan naar de overwinning, want wij moeten winnen’, stelt hij. 'Wij moeten ons hoofd bij het spel houden, agressief zijn en snelheid in ons spel brengen’, zegt hij. 'Ons sterke punt is dat wij een collectief team zijn. Feyenoord heeft goede spelers die een wedstrijd kunnen beslissen.’

Wanneer Feyenoord vanavond wint en Standard Luik verliest, kunnen de Rotterdammers een grote stap zetten richting de volgende ronde in het toernooi. Moises denkt daar echter anders over. 'Onze poule is een evenwichtige poule en zal pas in een latere ronde beslist worden’, zegt de 26-jarige middenvelder. 'Wij speelden al tegen Sevilla en Standard Luik, zij verdedigden goed en waren in het strafschopgebied erg sterk', besluit hij.

Lees ook: 'Rijeka kent Elvis Manu: 'We moeten goed op hem letten'

Lees meer over
Elvis Manu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties