Feyenoord treft voor het eerst Kroatische club in Europa

Feyenoord treft voor het eerst Kroatische club in Europa

Feyenoord beleeft aanstaande donderdag een primeur, als de ploeg van trainer Fred Rutten het in de derde groepswedstrijd in de Europa League opneemt tegen HNK Rijeka. Nooit eerder speelde Feyenoord in de clubhistorie een officiële Europese wedstrijd tegen een Kroatische tegenstander.

Het 2-2 gelijkspel tegen Sevilla FC in de laatste groepswedstrijd, betekende voor HNK Rijeka al de tiende Europese thuiswedstrijd op rij waarin de ploeg ongeslagen bleef. Feyenoord daarentegen won sinds de 1-2 overwinning op Kalmar FF in het seizoen 2008-2009 geen enkele Europese uitwedstrijd meer. In de laatste negen Europese uitduels werd een keer gelijk gespeeld en acht keer verloren.

Feyenoord kan desondanks vertrouwen putten uit het feit dat Kroatische clubs er in de laatste vijf wedstrijden tegen Nederlandse tegenstanders niet in slaagde om te scoren. Van de twintig Europese ontmoetingen tussen Kroatische en Nederlandse clubs, werden er tien gewonnen door de Nederlanders. Nederlandse clubs bleven in de laatste zes ontmoetingen met Kroatische tegenstanders ongeslagen.

De selectie van Feyenoord vertrekt woensdagochtend naar Rijeka. Woensdagavond wordt de afsluitende training afgewerkt in Stadion Kantrida. De wedstrijd tegen HNK Rijeka wordt donderdag om 19.00 uur gespeeld.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties