Wilkshire voelt zich weer thuis na jaren ellende in Rusland

Wilkshire voelt zich weer thuis na jaren ellende in Rusland

Luke Wilkshire voelt zich helemaal thuis in Rotterdam. Dat is voor de back ook niet moeilijk na jaren 'ellende' in Rusland. ''In de eredivisie hoef je nooit ver te reizen voor een uitduel, zitten de stadions vol en is het publiek fanatiek. Dan is het heel makkelijk om je thuis te voelen'', zegt Wilkshire tegen Metro.

''Soms dacht ik: wat doe ik hier?'', vertelt de Australiër over zijn periode in het kille land. ''Bijvoorbeeld toen we naar Tsjetsjenië moesten voor een wedstrijd. De ellende die je daar ziet... En dan was het hotel ook nog slecht en het eten niet bepaald wat wij gewend zijn. Dan sta je met tien graden onder nul op een slecht veld tegen een team dat alleen maar achterover leunt en spelers die je alleen maar doormidden willen schoppen.''

Volgens Wilkshire is hij wel mentaal sterker uit die periode gekomen. ''Sommige mensen vinden het moeilijk om met dergelijke omstandigheden om te gaan, maar als 'Ozzie' ben ik open minded. Ik probeer áltijd het positieve uit een situatie te halen en dat deed ik in Rusland ook. Het was voor mij juist een uitdaging om er mentaal sterker uit te komen. Dat is gelukt.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties