De Europa League is een feest door Feyenoord

De Europa League is een feest door Feyenoord

De Europa League is een feest. Feyenoord had afgelopen donderdag tegen Standard Luik ondanks het ongunstige tijdstip (19.00 uur) en de verregaande veiligheidsmaatregelen direct alweer bijna de meeste fans van Europa in huis. Slechts drie clubs trokken meer bezoekers in de eerste twee speelronden. En daarmee vallen de Rotterdammers op.

Vorige week donderdag werden tot diep in de nacht weer talloze EL-wedstrijden uitgezonden. Alles zien is de kunst van het wakker blijven. Lege tribunes alom. Maar overal zullen de mensen direct naar het puntje van hun stoel zijn geschoven bij de beelden vanuit De Kuip. Daar vierden dertigduizend mensen feest alsof de finale al was gewonnen. Van Madrid tot Malmö slaan voetballiefhebbers die fragmenten op. Hé Feyenoord, diezelfde club waar een paar weken geleden dat volksfeest was na een zwaarbevochten overwinning op Zorya Luhansk. Het ontbrak nog maar net aan een toertocht door de stad.

Klinkt cynisch, maar zo is het absoluut niet bedoeld. Voetbal zonder meelevende supporters is als een ei zonder zout. Smakeloos. Feyenoord-Standard Luik en Feyenoord-Zorya Luhansk werden gemaakt door het publiek. De passie spatte van het scherm. En bij iedere samenvatting wint de club weer harten in heel Europa. Ook bij de UEFA zullen ze verheugd opkijken bij de beelden van fans die de Europese wedstrijden nog beleven als een evenement. De magie van De Kuip en de ongekend enthousiaste aanhang zorgen voor een onweerstaanbare aantrekkingskracht. En zetten Feyenoord veel meer op de kaart dan menigeen beseft.

Iwan van Duren - VI-opinie

Klik voor gehele column (VI-Premium)

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties