'Fred-factor' in De Kuip: etentje met wissel Basacikoglu

'Fred-factor' in De Kuip: etentje met wissel Basacikoglu

Feyenoord lijkt te weg naar boven gevonden te hebben. De spelers struikelen bijna over elkaar om trainer Fred Rutten de credits toe te schuiven. Feyenoord staat nog altijd maar tiende, maar in de Kuip rekenen ze er heilig op dat de 'Fred-factor' zijn vruchten verder zal gaan afwerpen. Maar wat is die 'Fred-factor'?

Voetbalvisie
Vat het maar samen in twee componenten. Rutten wil een middenveld creëren dat de regie in handen heeft, met balvaste spelers. En bij voorkeur versterkt hij dat middenveld met een aanvaller die inzakt en/of een verdediger die doorschuift.

Menselijkheid
Bilal Basaçikoglu werd voor 2,5 miljoen weggeplukt bij Heerenveen. De jonge buitenspeler had hoge verwachtingen, maar pikt voorlopig niet aan bij het vereiste niveau. En dus ging Fred Rutten deze week maar eens gezellig uit eten met de aankoop. Om hem vooral niet het gevoel te geven dat hij er maar een beetje bijhangt.

Geduld
Vele spelers vertrokken uit De Kuip en de vervangers stonden veelal laat in de transferperiode pas klaar. Dan werd de coach ook nog geconfronteerd met de ambitieuze doelstelling om mee te doen om het kampioenschap. Klagen heeft Rutten echter nooit gedaan. Hij hield altijd vertouwen in zijn spelers.

Fitheid
Zijn elftallen verloren vaak veel punten in de tweede helft van het seizoen. Feyenoord lijkt nu echter fitter dan ooit, want zelfs na zware Europese wedstrijden tegen Sevilla en Standard Luik konden de Rotterdammers in het volgende duel tot de laatste minuut diep gaan. Maar of de ploeg straks in maart, april en mei nog zo fris is, blijft afwachten.

Lees meer over
Bilal Basacikoglu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties